Az már mekkora, hogy valakit Pálinkásnak hívnak, és pálinkát árul. Sok egyéb termék esetében sírva könyörögnének a forgalmazók ugyanezért:) Pálinkás Gábor, a Szicsek Pálinkafőzde szlovákiai forgalmazója. Azt mondja, ha az ő pálinkájukat fogják inni a vendégeid, másnap nem fog fájni a fejük a lagzid miatt.
Pálinkásnak hívnak, és pálinkát árulsz. Unod már az ezzel kapcsolatos poénokat?
Pálinkásnak hívnak, és pálinkát árulok, a poénokat már megszoktam:)
Hogy került a Szicsek Pálinkafőzde Szlovákiába, illetve te hogy kerültél a Szicsekhez?
Ruhákat árultam több éven keresztül, de pálinkázni is szerettem, legalábbis azt hittem, hogy azt iszom. „Másnap” reggel gyakran kellett gyomorégés elleni orvosságot bevennem. Aztán egyszer a Balatonnál voltam egy céges bulin, ahol szintén pálinkáztunk, de következő nem reggel semmi gond nem volt. Megkérdeztem a barátomat, hogy mi volt az, amit ittunk. Megmutatta az üveget, és az volt ráírva, hogy Szicsek pálinka. Azóta azt fogyasztom:)
Körülbelül fél év telt el, mire megérett bennem a forgalmazás gondolata, ez persze rengeteg papírmunkával járt, a szesz az állam szempontjából kényes és jövedelmező dolog, de ezzel nem szeretnék senkit untatni.
Az elmúlt néhány év horizontján hogy változtak az italfogyasztási szokások?
Az elmúlt évek során sikerült évi 20%-os növekedést elérnünk, ami természetesen mindenki érdeme, mindegy, hogy Szicsek, Pálinkás vagy fogyasztó:)
Egyre több ember ismeri fel a különbséget a tiszta gyümölcspálinka, és az ízesített, jobb esetben gabonaszesz közt. Természetesen a pálinkák közt , csak úgy mint borok, autók, cipők stb. közt óriási különbség van . A gyümölcs minősége, a cefrézés technikája, a főzés minősége egyaránt befolyásolja a termék minőséget.
Szerencsémre a konkurencia beszél rólunk, ami számomra fontos, mert ha nem lennénk elég meggyőzők, nem érdekelnénk senkit
Szlovákiában.
Mit javasolnál, egy 100 fős, átlagos csallóközi lagziba mennyi pálinkát vigyenek?
Lagzikra nekünk nehéz bejutni, mert mindenki a számokat nézi, és mi hivatalosan dolgozunk, ami miatt magas az egy üvegre eső jövedékiadó-tartalom, és a legtöbb házasodó, vagy örömszülő, aki a lagzis cechet állja majd vasárnap hajnalban, nem akar, vagy nem tud ennyi pénzt fordítani a pálinkára. Ennek ellenére a 0,7 literes kiszerelést szoktuk egyre nagyobb sikerrel ajánlani, mert árban rendkívül konkurenciaképes. A pálinka nagyon ízletes, aki megkóstolja, nem fog csalódni.
Melyik a legnépszerűbb pálinkátok?
A legnépszerűbb pálinkáink a Birs, Kajszibarack, Málna, Csallóközi Piros Vilmoskörte, de szinte minden nagyon fogy, lehet az Sütőtök, Sárgadinnye, Feketeribizli, ami az év magyar pálinkája díjat kapta 2014-ben az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen, több mint 600 pálinka közül.
Milyen újdonságokkal készültök a 2016-os évre?
Miden évben először is próbáljuk a már meglévő kb. 50 fajta pálinkánkat legyártani, de most legújabban többfajta szőlőből próbálunk pálinkát főzni. Mire piacra dobhatóvá válik egy-egy pálinka, az gyakran több éven át tartó kísérletezési folyamat eredménye, mert számunkra a minőség az elsődleges.
Hol lehet megtalálni a termékeiteket?
Márkánk prémium voltánál fogva elsősorban a minőségi éttermek, bárok, szállodák partnerei vagyunk. Szlovákiában elsősorban Pozsonyban és környékén vagyunk jelent, főként az erősebb vásárlói bázis miatt. De több helyen kaphatók a termékeink Dunaszerdahelyen és környékén is.
Természetesen ajándékboltokban, hotelok minibárjában, bárjában is megvásárolhatják pálinkáinkat a "rajongóink”.
A Szicsek Pálinkafőzde szlovákiai képviselete is ott lesz a Lakodalomvarázs esküvői kiállításon január 17-én, Dunaszerdahelyen.
Tűzijáték az esküvődre.
Szólj hozzá(m)!