Vőfélyblog

2001 májusában fogtam először botot a kezembe. Azóta sok víz lefolyt a Dunán... Ebben a blogban általam fontosnak tartott "lakodalmas" dolgokról fogok írni, ill. pár "esettanulmányt" is közreadok. Remélem, a Vőfélyblog segít eligazodni az esküvőszervezés dzsungelében. Örülök, ha tetszenek a szövegek, de ne nyúld le azokat, vagy úgy is mondhatnám, hogy Copyright.

Szólj hozzá(m)!

Címkék

2014 (2) 2015-ös trendek (1) 2016 (1) 5005 Leather (2) Abony (1) AceTone (1) Ágh Attila (1) ajándék (1) Albár (1) Alf (1) Alfa band (1) alkohol (1) Alsószeli (2) Al Bano (1) anekdota (2) angol lagzi (3) anyák napja (1) anyák napja 2021 (1) Anyalai Pepes Sándor (1) aPRimage (1) áradás (1) Aranykakar (1) árvíz (1) Atlantic (1) Atlantik (2) Atlantik zenekar (2) átszervezés (1) augusztus 20. (1) autó (1) Avanti (1) Avanti zenekar (1) az év izéi (10) a kiállítók listája (1) Bacsfa (1) Bacu (6) Balaton (1) Bangó Drahos (3) Bartalos István (1) Bátorkeszi (1) BD duó (1) Becsúszok buli (1) Béke (2) békei kastély (1) Béla (2) Bélai kastély (3) beltéri tűzijáték (3) bemutató (1) Bende Zsolt (1) Benkepatony (1) benti tűzijáték (1) Berek (2) Berlin (1) Bernáth Gyuri (2) Bertók István (5) Bertók Matyi (3) Bindics Imre (1) Black&White (5) blog (7) blogírás (1) blogolás (1) blogzárta (1) Bódis Ernő (1) Bodó Karcsi (5) Bodó Károly (4) Bodó Zsolt (2) Bonus (1) borcímke (1) boríték (1) borító (1) Bős (6) Bówly Roll (1) Bubeník Száraz Zsuzsanna (1) Bubeník Tibor (2) Bubiphoto (2) Búcs (1) Budapest (3) Budapest Étterem (1) Budapest Partyservice (1) buli (1) Burger Tibor (2) Carson (2) Castel (1) catering (1) Centrál (1) Cepec Laci (1) ceremóniamester (22) cigányzene (2) Colors (10) Corvin Panzió (1) covid (7) covid19 (7) csajozás (1) Csallóközcsütörtök (1) Csallóközi Royal Zenekar (2) Csallóközkürt (1) Csánó Tamás (9) Csavargók (8) Csavargók Tánczenekar (8) Csepi Laci (10) cserkész (1) Csiba Béla (1) Csiba Géza (1) Csiba Iván (4) Csicsó Tibi (2) Csóka Csilla (1) Dancing (1) Danis Iván (1) dekor (2) dekoráció (5) dekoráció esküvőre (2) Derzsi Simon (2) Dikácz Ferenc (1) Dimenzió (2) Dimenzió Rendezvényzenekar (2) Diószeg (2) díszítés (2) diszkont (1) divattervező (2) DJ (2) DJ Bán Zoltán (1) DJ Benes (1) DJ Dukato (1) DJ Lighty (2) DJ Szabi (1) DJ Szomi (2) Dobos Barbara (5) doboz (1) Domino (1) Dorog (1) DSLR (1) Dudás Dodi (2) Duna (1) Dunakiliti (1) Dunamocs (1) Dunaszerdahely (8) Duo Band (1) Dynamic duó (1) Écsi Videó (2) Écsi Zoltán (2) Egér (1) egyéb (52) Egyesült Államok (1) együttes (1) ékszerész (1) elmélet (61) előkészületek (1) Erik atya (1) Érsekújvár (7) Érsek Mónika (1) értesítő (2) esettanulmány (103) eskővő (1) esküvő (159) esküvői DJ (1) esküvői étlap (1) esküvői forgatókönyv (2) esküvői fotóalbum (1) esküvői fotós (11) esküvői fotózás (6) esküvői honlap (1) esküvői kiadások (1) esküvői kiállítás (35) esküvői meghívó (2) esküvői menü (2) esküvői szolgáltatók (1) esküvői tűzijáték (2) esküvői vendégkönyv (1) esküvői videó (2) esküvői videós (1) esküvői weboldal (1) esküvőmarketing (1) esküvőszerezés (2) esküvőszervezés (49) esküvőtervezés (3) esküvő hétköznap (1) esküvő külföldivel (1) esküvő külföldi állampolgárral (1) eszküvőszervezés (1) észosztó (1) Esztergom (5) étkészlet (1) étkészletkölcsönzés (1) évértékelő (4) évforduló (2) facebook (1) Farkasd (1) Farkas Vilmos (3) Fehér Ló (1) Fekete Norbert (1) Fekete Szilvia (1) Fekete Tamás (2) Fél (2) Felicita (1) Felsőpatony (1) fénykép (3) fényképész (1) fényképezkedés (1) Fero Kabát (1) Fiesta (2) film (1) finn (1) Finnország (1) firework (3) fireworks (1) fizetett szabadnap (1) flash (1) Fodor Mihály (1) fodrász (1) fog (1) fogak (1) fogfehérítés (1) fogsor (1) folyamat (1) Fortissima (1) Fortissima Catering (1) For You (6) fotó (8) fotóalbum (1) fotós (13) fotózás (4) főváros (1) fozózás (2) Friends (1) frizura (1) Gajmó (1) Gajmó band (2) galamb (1) Galánta (3) Gál Róbert (1) gazdaság (1) Gazdaudvar (1) Gerendás (1) Gibbó (15) Gibboart (1) Görözdi Szilárd (1) gratuláció (1) Griff (1) Griff zenekar (1) Gróf Alexandra (1) Gúta (1) gyász (1) Győr (2) Győri Peti (2) gyorshír (1) Győrújbarát (1) Gyurász Ildikó (1) gyűrű (1) haj (1) halál (1) Happycam (1) hátlap (1) hátlapszöveg (1) házasság (1) házasságkötés (1) házasságkötés külföldivel (1) házasságkötés külföldi állampolgárral (1) házasság hete (1) Héber László (1) Hédervár (1) Heiser Hajni (3) helyesírás (1) Hering Laci (1) Hernády Katalin (4) hétköznap (1) HFJ (1) HFJ zenekar (1) Hodosi Péter (1) hogyan csináljunk kis lagzit (5) hogyan csináljunk olcsó lagzit (11) hogyan keressünk vőfélyt (1) Hollósy Adrián (4) Hollósy Band (4) honlap (1) Horváth Dezsi (2) Horváth Gábor (1) Horváth Renáta (1) Horváth Róbert (1) Horváth Tibor (1) Hosszú Józsi (1) Hotel Bellevue (1) Hotel Centrál (1) Hotel Tevel (3) Hotel Therma (1) HR2 Stúdió (1) id. Csicsó Tibor (1) iff. Bangó Drahos (2) Igari Annamária (1) igazoltatás (1) illem (1) Illésháza (1) inspiráció (2) instagram (2) Ipolyság (1) ital (1) Iványi Árpád (1) Iván Lajos (5) ivás (1) Izsa (1) Jakubecz László (1) Jandura Peti (2) Jánoska András (2) Jánoska István (1) Jánoska trió (1) jegygyűrű (1) Johancsik Sándor (2) Juraj Svitek (1) Kajali Lagzis Négyes (4) kalman.eu (1) Kálmán H. Szilvia (1) Kálmán Roland (5) kamerás (3) karácsony (4) karikagyűrű (1) Karkó (1) Kasza József (1) katalán (1) Katalónia (1) Katona Tamás (1) kávéház (1) Kelly (2) Kelly étterem (2) Kertész duó (4) Kertész Gyuri (4) Kertész László (1) kétnyelvű lagzi (2) Keufel Sátor Andrea (2) kiállítás (18) Kilácskó Tivadar (1) Kis-Duna vendéglő (2) Kiss Gábor (6) Kiss Gábor Gibbó (18) Kiss Kósa Annamária (2) kis lagzi (5) Kocur László (2) Kocur Márta (1) KOKA (2) Koka Fashion (2) Kökény Attila (1) koktél (1) Köles József (2) kolléga (1) költséghatékony (1) költségvetés (3) Komárom (7) könyv (28) könyvbemutató (9) Kormorán (2) koronavírus (3) Koroncó (1) Kőrősi Nándor (1) Kosár Krisztián (2) Kósa Lőrinc (11) Kovács Ferenc (2) Kovács Ferenc Olaszphoto (2) Kovács Gyuri (6) Kovács Ilona (1) Kovács Krisztián (1) közösségi média (1) Kratancsik Dávid (1) Kratancsik Zsolt (2) kültéri tűzijáték (1) kultúrház (4) Kürt (1) Kürthy Gyula (1) Kürthy Videó (1) Lackó Centrum (2) lagzi (121) lagzis díszítés (1) lagzis DJ (1) lagzis fotós (4) lagzis fotózás (2) lagzis költségvetés (1) lagzis menü (1) Lagzis Négyes (4) lagzis videó (1) lagzis videós (2) lagzis zene (7) lagzis zenekar (2) Lajtos Klári (1) lakadáré (2) Lakadáré (31) Lakadáré. Az esküvő és a lakodalom vőfélyszemmel. (33) Lakatos Gábor (2) lakodalmi előkészületek (1) lakodalo (1) lakodalom (170) Lakodalomvarázs (19) Lakodalomvarázs IV. (27) László Diana (2) Leczkési Péter (6) léggömb (1) Lelkes Szabolcs (7) Lelovics István (1) Leonor (1) Leonor Szálló (1) Lépes Gábor (2) lockdown (1) Lóga-tó (2) Lucas (1) lufi (1) lufidekor (1) Luni étterem (2) M&M trió (1) macaron (1) Madar (1) Madarász Diana (1) magán (2) magyar-angol lagzi (4) magyar-francia lagzi (1) magyar-német lagzi (1) Magyarország (2) Makaryszin Zsuzsa (1) make up (2) make up artist (1) Mango Stúdió (2) Marcelháza (1) Marek Janícek Photography (1) Marica (2) Markó Krisztián (1) Mások jó cuccai (1) Matlák Barbara (1) Maurer Péter (1) MB Move (1) megbeszélés (1) megbeszélés a vőféllyel (1) meghívó (1) melegfelvonulás (1) Melodik (1) menetrend (1) Ménfőcsanak (1) menyasszony (3) menyasszonyi autó (1) menyasszonyi csokor (2) menyasszonyi ruha (4) menyasszonylopás (2) menyasszonyrablás (1) menyasszonyszöktetés (1) menyasszonytánc (2) menyecsketánc (2) Menyhárt Attila (1) Menyhárt József (3) mesterszakács (1) Mészáros Csaba (2) Mészáros Imre (1) Mezei Zsolt (8) Michal Grman (1) Mikula Andrea (4) Milan Pospis (1) Modransky Feri (2) Mohafilm (1) Molnár Krisztián (3) Molnár László (1) Molnár Mónika (1) Molnár Tibor (1) Molnár Zoli (7) Mona (1) Mona vendéglő (1) Munka törvénykönyv (1) Music Trió (1) Muzsla (1) Nádszeg (2) Nagymegyer (15) Nagypaka (2) Nagyvillám Étterem (1) Nagy Béla (3) Nagy Gábor (1) Nagy József (2) nászajándék (3) nekrológ (1) Néveri Varagya Szilvia (1) Nostalgia Music (1) nyári szünet (1) Nyársik Tibor (2) Nyékvárkony (2) nyelvhelyesség (1) Olasz (1) Olaszphoto (2) Olasz Park (1) összefoglaló (1) összegzés (1) ötvös (1) Pálfi Gábor (1) pálinka (1) pálinkafőzde (1) Panoráma hotel (1) Párkány (4) párkányi Royal (2) Pászti Gábor (1) Paulay terem (1) pénz (2) Pepita Wedding (2) Perbete (1) Pered (3) Peter Koren (1) Piller Krisztián (6) Piloxing (1) pincér (2) pinterest (4) pirográfia (1) pirotechnikai eszközök besorolása (2) pirotechnikus (3) Plauter kúria (1) Plauter Kúria (12) podcast (2) Pokol (1) Polácek József (1) Polácek Marian (1) Prága (1) Presstige (1) Prestige (1) prímás (1) Prímás Pince (1) Prodima Production (2) PROfoto (4) promóció (9) Puskás Eszter (1) pyroshow (1) Rácz Győző (1) referencia (1) referenciafilm (1) Remix (8) rendőr (1) rendőrség (1) Ren Horen (4) Retro (1) Retro zenekar (1) RH Duó (1) RH duó (3) Rigó Ildikó (1) Rigó Pál (1) Rigó Tamás (1) Ritmo (6) Rondo (1) Royal (6) Royal Zenekar (5) Rózsa Antal (2) Rudolf herceg (2) ruha (1) ruhák (1) ruhatervező (1) Rulett (1) Saláth Richárd (2) Sámson Tamás (1) Sári csárda (1) Sárközi Pál (1) Sarokház Étterem (1) scrapbook (1) scrapbook technika (1) selfie (4) Selfiemat (7) Sendy (1) Sense (2) Sense Video Stúdió (2) Senzi Vili (1) Seszták Csaba (3) Shopa (1) Simmons (1) Simonics Henrik (1) Simonics Marcell (1) Simonics Zsuzsa (1) Siposkarcsa (2) Sláger TV (1) Smilepoint (1) smink (2) socmedia (1) sofőr (1) Somorja (4) Soós Laca (6) Spacek Gyuri (1) Spark (1) statisztika (2) steadicam (1) stick down (3) Stop (1) sütemény (1) Svitek Gyuri (1) szabadnap (1) Szabó Csilla (2) Szabó Dávid (1) Szabó Ferenc (3) Szabó Foto (1) Szabó Krisztián (1) Szabó Miki (4) Szabó Róbert (2) Szakács (1) szakács (1) Szakács Ferenc (1) Szalay Benita (1) Szamaránszky Gyula (1) Szarvas (1) Szarvas vendéglő (1) szelfi (4) Szenc (1) Szent István (1) Szent István-bazilika (1) Szent István Nap (1) szertartásvezető (1) szerződés (1) Szicsek (1) Szicsek Pálinkafőzde (1) Szigeti Dezsi (1) Szitás Zoltán (1) Szlovákia (1) Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség (1) Szőgyén (1) szokások (1) szolgáltató (2) T-2 (2) T-modell (1) Takács Feri (1) takarékoskodás (1) takarékosság (1) Taksony (1) Talizmán (1) tánc (1) Tardoskedd (2) tartalom (1) tartalomjegyzék (1) Taxon (1) Tejfalu (1) teremdíszítés (1) Tevel (1) Tika Műhelye (1) Töltéssy Rudolf (4) Tonkháza (1) Török Mona (2) Tosi (1) Tóth Annamária (1) Tóth Attila (6) Tóth Csaba (1) Tóth Ferenc (1) Tóth Heni (2) Tóth Lehel (1) Tóth Lukács (1) Tóth Mona (3) Tóth Tihamér Tamás (1) Tóth Zoltán (1) Traffic Band (1) Trend (1) trendek (1) Trio Pizzéria (1) Trófea (1) tűzijáték (16) tűzijáték 1x1 (6) tűzijáték bulira (3) tűzijáték eladó (2) tűzijáték elvitelre (2) tűzijáték esküvőre (10) tűzijáték lakodalomra (13) tűzijáték minden alkalomra (13) twitter (2) Udvard (1) Újvár (1) ülésrend (1) Ürögi Éva (4) Ürögi Laci (4) Ürögi László (3) USA (1) Vágfarkasd (1) Vágkirályfa (1) Vágsellye (3) Valacsay Dani (1) Varga Lívia (1) Varga Nóra (1) Varga Péter (1) Varga Zoli (1) Vásárút (1) Vass Dávid (1) vegyes lagzi (5) vendég (4) vendégkönyv (1) vendéglista (2) vendég voltam (1) veterán (1) veterán autó (1) Vida György (4) videó (6) videós (6) Video Stúdió (1) Vigant (1) Víglas Flóri (4) Villa Poton (1) Villa Rosa (1) Vintop Karkó (1) virág (2) virágdísz (2) virágkötészet (1) Visegrád (1) visszahívás (1) Vízkelet (1) VKL (4) vőfély (184) vőfélyblog (16) Vőfélyköny (6) vőfélyköny (2) vőfélykönyv (13) Vőfélykönyv (4) vőfélypodcast (3) vőfény (2) vőlegény (1) Vontszemű István (6) weboldal (1) Wenk (1) WF Szabadidőközpont (2) Zachar Erika (2) Zalka Lóránt (5) zene (10) zenekar (13) zenész (3) Zene Zoli (1) Žitný (1) Zsidek Vikor (1) Zsigárd (1) Zsok Gyuri (6) Zsok Tünde (4) Címkefelhő

2024.02.21. 18:10 Laci vőfély

Nagy Béla: A csallóközi lagziból mindenkinek jóllakottan kell távozni

80437613_108810410624226_4952338076744548352_n.jpg

Nagy Béla, természetes közegében

Nagy Bélával, a Csallóköz közismert lagzis főszakácsával átbeszéltük, hogyan állítsd össze az esküvői menüsort. A beszélgetés első részét itt olvashatod, ha nem tetted meg, mindenképp olvasd el, hogy meglegyenek az előismeretek. Ma onnan folytatjuk, ahol tegnap abbahagytuk. 

Négy évtizede követed az esküvői menük változását. Melyek voltak a legjelentősebb változások?

Amikor kezdtem, az volt az általános, hogy a megrendelő hozott mindent. Nem volt külön csirkemell meg csirkecomb. 

Úgy érted, az ellátási láncban nem volt, vagy csak kellemetlen lett volna a boltból hozni?

A boltokban sem forgalmazták így, jobbára egészben volt kapható a baromfi. Ami a menüt illeti, ahogy mondtam, volt ez a vajon besütött tyúk, utána a rántott hús és a rántott csirke majonézes krumplival. A tálalás is másképp ment. Most, ha egy 150 fős lagziban öt percen belül nincs mindenki előtt étel, már idegesek. Régen türelmesebbek voltak. Azt ették, amit eléjük tettek, nem válogattak. 

A rendszerváltást követően, amikor általánossá vált, hogy a csirkemell- és comb külön is elérhető, ennek hatására a rizs és a kisütött főtt tyúk kiesett a menüsorból.

Azáltal, hogy a tyúkhús így megmaradt, a főtt hús a levesben maradt. Mint mondtam, korábban ebben csak tészta és zöldség volt. Ezáltal gazdagabb lett. 

A sültes tálak is megváltoztak. Bekerült a töltött hús, ami a mai napig megőrizte a helyét. Csirkemell, rántott szelet, töltött hús – a mai napig így néz ki egy klasszikus sültes tál. 

Egy újabb változás, ez olyan 5-6 éve kezdődött, hogy az éjféli vacsorához feltálalják a korábbi vacsorából megmaradtat sülteket is.

Ugyanez a sors elérte a káposztát is, amit korábban hajnalban tálaltunk fel. Aztán ennek a felszolgálási ideje egyre közelebb került az éjféli vacsorához. Ha most is reggel 4-5-kor hoznánk ki, mint régen, már nem lenne kinek. Így gyakran az éjféli vacsorával együtt kerül ki ez is. 

Ma már nehéz elképzelni, hogy az éjféli vacsorát ne svédasztalos formában tálaljuk fel. Pedig korábban ezt is tálakban szolgálták fel. 

A svédasztal abban a formában, ahogy ma ismerjük, az 1912-es stockholmi olimpiát követően terjedt el általánosan. De mikor tört be a csallóközi lakodalmakba? 

Intenzív formában 7-8 éve, de semmiképp nem régebben egy évtizednél. 

Kezdetben hogy fogadták ezt az étkeztetési formát? Még ma is gyakran hallani azt a vélekedést, hogy ha meghívtam, megtiszteltem a vendéget, azzal is megtisztelem, hogy elé teszem az ételt...

Mára polgárjogot nyert, sokan eleve úgy jönnek, hogy csak a fővacsora felszolgálását kérik tálakon, a továbbiakat svédasztalos formában kérik. De eleinte sokan idegenkedtek, főleg amiatt, hogy "mit fognak szólni". És eleinte tényleg volt, aki nem állt fel, és nem ment oda. Napjainkban már az is előfordul, igaz, egyelőre ritkán, hogy a fővacsorát is svédasztalba kérik. 

Az utóbbi években gyakran látni, hogy az uzsonna is áldozatul esik a takarékossági intézkedéseknek, illetve annak, hogy a lakodalmak kezdése átalakul azáltal, hogy a szertartással kezdünk.

Én is tapasztalom ezt a jelenséget. Ugye, a lagzi azzal kezdődik, hogy megtisztelik a násznépet azzal, hogy meghívják. Ők ezt a tiszteletet azzal viszonozzák, hogy megjelennek. Az első érintkezés, amikor a pár és az örömszülők fogadják a vendégeket, isznak egyet, mindenki megtalálja a helyét. Biztos, hogy én régimódi vagyok, de ilyenkor illik étellel is kínálni a vendéget. 

Én még emlékszem olyan peredi lagzira, ahol délben ebéddel kezdtünk..., napjainkban azonban annak lehetünk tanúi, hogy az étkezések száma fokozatosan redukálódik. Amikor leülsz a párral, mit tanácsolsz nekik, mi a minimális, és mi az optimális fogásszám?

Nem tartom jó tendenciának azt, hogyha a díszítésre kifizetnek több ezer eurót, akár olyan áron is, hogy kivesznek egy étkezést. Nyilván a fővacsora és az éjféli vacsora a minimum. De azért jó, ha ezen felül még egy étkezést be tudunk iktatni. A lakodalom a bőség műfaja, nem jó, ha olyan helyzet alakul ki, hogy egy szelet hús marad a tálon, és azt ketten nézegetik, hogy vajon a másik elveszi-e. A Csallóközben és a Mátyusföldön azt szoktuk meg, hogy mindig van étel az asztalon, ehhez igyekszem tartani magam. De nagyon fontos, hogy jól kommunikáljunk a megrendelővel, akár az ifjú párral, akár az örömszülőkkel ülünk le egyeztetni. A legtöbb ember először jön hozzám, néhányan másodszor. Szóval nincs tapasztalatuk, vagy kevés. Nagyon fontos, hogy a lakodalmi étkeztetés minden vonatkozását feltárjuk előttük, és mindenre felhívjuk a figyelmüket, hisz ezeket az ismereteket ők nem tudhatják. Gyakran hallom, hogy milyen jó, hogy mondtad ezt vagy azt, mert erre nem is gondoltunk, nem is jutott az eszünkbe. Fontos, hogy megértsék és átlássák az egész folyamatot, a beszerzéstől a maradék elcsomagolásáig.

A lagzis menüsor összeállítása során erős a hagyományos irányzat, de – főleg városon – láthatunk törekvéseket a menü modernizálására. Erről mi a véleményed?

Így, ahogy mondod, ez főleg városon gyakori, nálunk azért nem annyira. Természetesen felkészültek vagyunk erre is. Jó pár éve volt, hogy az ifjú pár előétel gyanánt libamájat rendelt, lilahagyma lekvárral és pirítóssal. Kivittük. Utána bejött az örömapa, és mondta, hogy Béla, most jön a disznótoros? De mondtam neki, hogy azt nem rendeltek, így szomorúan távozott. Volt, hogy szobrászi szépséggel megalkotott hidegtálakat rendeltek. Ahhoz azonban, hogy a faragott zöldségek és gyümölcsök a helyükön maradjanak, az egész össze volt tűzve fogpiszkálóval meg hurkapálcával, meg hústűvel. Ha valaki ki akart húzni egy szelet sonkát, mozdult minden, így aztán otthagyták. Nem vagyok ellensége az újításoknak, de fontos, hogy ezek olyan mértékben történjenek, hogy a násznép számára komfortos legyen.

Egy nagyon fontos gyakorlati kérdés, hogy a maradékkal mit kezdjünk. Emlékszem, a káposztát mi is jó sokáig ettük még...

Nagyon fontos, hogy csak minőségi alapanyaggal dolgozzunk. Lagzi általában egyszer van egy életben. Nem dönthetek aszerint, hogy azon a héten éppen hol akciós a csirkemell. Onnan hozom a nyersanyagokat, ahol ezt húsz éve, változatlan minőségben tudják biztosítani. Pazarolni tehát nem szabad. Ellenben azzal számolni kell, hogy ha egy tál elfogy, akkor azt pótolni kell. Ha kétszer fogy el, akkor harmadszor is pótolni kell. Ha megérem, októberben 50 éve lesz, hogy a szakmában vagyok, de még nem fordult elő, hogy valaki azt mondta volna: még ettem volna, de nem hozott a pincér. Mivel nem lehet kiszámítani, hogy mekkora étkű csapat érkezik, eleve azzal kell számolni, hogy maradék, az fog keletkezni. Ezt szétosztják a rokonság körében, vagy vasárnap, ha összeülnek, akkor elfogyasztják. Olyan nem fordulhat elő, hogy kárba veszne.

 

Olvasd el az esküvőszervezést segítő cikksorozatunk többi részét is!

8+1 szempont az ideális esküvői időpont kiválasztásához

Így válassz magadnak lagzis helyszínt – 13 szempont

Esküvői vendéglista: szeretet és költségvetés kéz a kézben járnak?

Így hívd meg vendégeidet az esküvőbe

Jól hallható szempontok az esküvői fotós kiválasztásához

Forgatja a karikagyűrűjét...

Készíts esküvői költségvetést!

Hogyan kell vőfélyt keresni?

Mikor válasszunk ceremóniamestert?

Egy jó lagzis zenekar aranyat ér!

Miért érdemes zenekart választanod DJ helyett a lagzidra?

Ha Azariah legújabb számát akarod a lagzidban hallani, mindenképp DJ-t hívj

Ki hova üljön? Így készítsd el az optimális esküvői ülésrendet.

Nézz be egy esküvői kiállításra!

Te döntesz, de én azt mondom, hívj videóst!

De hogy nézzen ki az a szombat? Egy lehetséges menetrend.

A menyasszony orcájáról

Hurka-kolbász, vagy bálnafül koktélparadicsom ágyon?

Szólj hozzá!

Címkék: szakács esküvőszervezés esküvői menü Nagy Béla esküvői étlap lagzis menü


A bejegyzés trackback címe:

https://vofely.blog.hu/api/trackback/id/tr9818336209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása